македонски » англиски UK   Прилози


100 [сто]

Прилози

-

+ 100 [one hundred]

+ Adverbs

100 [сто]

Прилози

-

100 [one hundred]

Adverbs

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
веќе еднаш – никогаш досега al----- – n-- y-t +
Дали веќе сте биле во Берлин? Ha-- y-- a------ b--- t- B-----? +
Не, никогаш досега. / Не, сеуште не. No- n-- y--. +
   
некој – никој so----- – n- o-e +
Познавате ли овде некој? Do y-- k--- s------ h---? +
Не, не познавам никого. No- I d---- k--- a----- h---. +
   
уште – не повеќе a l----- l----- – n-- m--- l----r +
Ќе останете ли уште долго овде? Wi-- y-- s--- h--- a l----- l-----? +
Не, јас не останувам повеќе тука. No- I w---- s--- h--- m--- l-----. +
   
уште нешто – ништо повеќе so------- e--- – n------ e--e +
Сакате ли да се напиете уште нешто? Wo--- y-- l--- t- d---- s-------- e---? +
Не, јас не сакам ништо повеќе. No- I d---- w--- a------- e---. +
   
веќе нешто – сеуште ништо so------- a------ – n------ y-t +
Јадевте ли веќе нешто? Ha-- y-- a------ e---- s--------? +
Не, јас сеуште немам јадено ништо. No- I h------ e---- a------- y--. +
   
уште некој – никој повеќе so----- e--- – n- o-- e--e +
Сака ли уште некој кафе? Do-- a----- e--- w--- a c-----? +
Не, никој повеќе. No- n- o-- e---. +