македонски » англиски UK   Пијалоци


12 [дванаесет]

Пијалоци

-

+ 12 [twelve]

+ Beverages

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Јас пијам чај. I d---- t--. +
Јас пијам кафе. I d---- c-----. +
Јас пијам минерална вода. I d---- m------ w----. +
   
Пиеш ли чај со лимон? Do y-- d---- t-- w--- l----? +
Пиеш ли кафе со шеќер? Do y-- d---- c----- w--- s----? +
Пиеш ли вода со мраз? Do y-- d---- w---- w--- i--? +
   
Овде има забава. Th--- i- a p---- h---. +
Луѓето пијат шампањско. Pe---- a-- d------- c--------. +
Луѓето пијат вино и пиво. Pe---- a-- d------- w--- a-- b---. +
   
Пиеш ли алкохол? Do y-- d---- a------? +
Пиеш ли виски? Do y-- d---- w----- / w------ (a-.)? +
Пиеш ли кола со рум? Do y-- d---- C--- w--- r--? +
   
Јас не сакам шампањско. I d- n-- l--- c--------. +
Јас не сакам вино. I d- n-- l--- w---. +
Јас не сакам пиво. I d- n-- l--- b---. +
   
Бебето сака млеко. Th- b--- l---- m---. +
Детето сака какао и сок од јаболко. Th- c---- l---- c---- a-- a---- j----. +
Жената сака сок од портокал и сок од грејпфрут. Th- w---- l---- o----- a-- g--------- j----. +