македонски » англиски UK   Активности


13 [тринаесет]

Активности

-

+ 13 [thirteen]

+ Activities

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Што прави Марта? Wh-- d--- M----- d-? +
Таа работи во канцеларија. Sh- w---- a- a- o-----. +
Таа работи на компјутер. Sh- w---- o- t-- c-------. +
   
Каде е Марта? Wh--- i- M-----? +
Во кино. At t-- c-----. +
Таа гледа филм. Sh- i- w------- a f---. +
   
Што прави Петар? Wh-- d--- P---- d-? +
Тој студира на универзитет. He s------ a- t-- u---------. +
Тој студира јазици. He s------ l--------. +
   
Каде е Петар? Wh--- i- P----? +
Во кафуле. At t-- c---. +
Тој пие кафе. He i- d------- c-----. +
   
Каде сакаат да одат тие? Wh--- d- t--- l--- t- g-? +
На концерт. To a c------. +
Тие со задоволство слушаат музика. Th-- l--- t- l----- t- m----. +
   
Каде не сакаат да одат тие? Wh--- d- t--- n-- l--- t- g-? +
Во диско. To t-- d----. +
Тие не танцуваат со задоволство. Th-- d- n-- l--- t- d----. +