македонски » англиски UK   Чистење на куќата


18 [осумнаесет]

Чистење на куќата

-

+ 18 [eighteen]

+ House cleaning

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Денес е сабота. To--- i- S-------. +
Денес ние имаме време. We h--- t--- t----. +
Денес ние ќе го чистиме станот. We a-- c------- t-- a-------- t----. +
   
Јас ја чистам бањата. I a- c------- t-- b-------. +
Мажот ми ја мие колата. My h------ i- w------ t-- c--. +
Децата ги чистат велосипедите. Th- c------- a-- c------- t-- b-------. +
   
Баба ги полева цвеќињата. Gr----- i- w------- t-- f------. +
Децата ја раскреваат детската соба. Th- c------- a-- c------- u- t-- c--------- r---. +
Мажот ми ја раскрева неговата работна маса. My h------ i- t------ u- h-- d---. +
   
Јас ги ставам алиштата во машината за перење алишта. I a- p------ t-- l------ i- t-- w------ m------. +
Јас ги закачувам алиштата. I a- h------ u- t-- l------. +
Јас ги пеглам алиштата. I a- i------ t-- c------. +
   
Прозорците се извалкани. Th- w------ a-- d----. +
Подот е извалкан. Th- f---- i- d----. +
Садовите се извалкани. Th- d----- a-- d----. +
   
Кој ги чисти прозорците? Wh- w----- t-- w------? +
Кој всмукува прашина? Wh- d--- t-- v--------? +
Кој ги мие садовите? Wh- d--- t-- d-----? +