македонски » англиски UK   Во кујната


19 [деветнаесет]

Во кујната

-

+ 19 [nineteen]

+ In the kitchen

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Имаш ли нова кујна? Do y-- h--- a n-- k------? +
Што сакаш да готвиш денес? Wh-- d- y-- w--- t- c--- t----? +
Готвиш ли на електрична струја или на гас? Do y-- c--- o- a- e------- o- a g-- s----? +
   
Треба ли да го исечам кромидот? Sh--- I c-- t-- o-----? +
Треба ли да ги излупам компирите? Sh--- I p--- t-- p-------? +
Треба ли да ја измијам салатата? Sh--- I r---- t-- l------? +
   
Каде се чашите? Wh--- a-- t-- g------? +
Каде се садовите? Wh--- a-- t-- d-----? +
Каде е приборот за јадење? Wh--- i- t-- c------ / s--------- (a-.)? +
   
Имаш ли отварач за конзерви? Do y-- h--- a t-- o----- / c-- o----- (a-.)? +
Имаш ли отварач за шишиња? Do y-- h--- a b----- o-----? +
Имаш ли извлекувач за плута? Do y-- h--- a c--------? +
   
Дали ја готвиш супата во оваа тенџере? Ar- y-- c------ t-- s--- i- t--- p--? +
Ја пржиш ли рибата во оваа тава? Ar- y-- f----- t-- f--- i- t--- p--? +
Го печеш ли зеленчукот на оваа скара? Ar- y-- g------- t-- v--------- o- t--- g----? +
   
Јас ја покривам масата. I a- s------ t-- t----. +
Овде се ножевите, вилушките и лажиците. He-- a-- t-- k------ t-- f---- a-- t-- s-----. +
Овде се чашите, чиниите и салфетите. He-- a-- t-- g------- t-- p----- a-- t-- n------. +