македонски » англиски UK   Фамилија


2 [два]

Фамилија

-

2 [two]

Family Members

2 [два]

Фамилија

-

2 [two]

Family Members

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
дедо th- g---------r
баба th- g---------r
тој и таа he a-- s-e
   
татко th- f----r
мајка th- m----r
тој и таа he a-- s-e
   
син th- s-n
ќерка th- d------r
тој и таа he a-- s-e
   
брат th- b-----r
сестра th- s----r
тој и таа he a-- s-e
   
чичко th- u---e
тетка th- a--t
тој и таа he a-- s-e
   
Ние сме една фамилија. We a-- a f-----.
Фамилијата не е мала. Th- f----- i- n-- s----.
Фамилијата е голема. Th- f----- i- b--.