македонски » англиски UK   Мал разговор 1


20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [twenty]

Small Talk 1

20 [дваесет]

Мал разговор 1

-

20 [twenty]

Small Talk 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Раскомотете се! Ma-- y------- c----------!
Чувствувајте се како дома! Pl----- f--- r---- a- h---!
Што сакате да се напиете? Wh-- w---- y-- l--- t- d----?
   
Сакате ли музика? Do y-- l--- m----?
Јас ја сакам класичната музика. I l--- c-------- m----.
Еве ги моите CD – а. Th--- a-- m- C---.
   
Свирите ли на некој инструмент? Do y-- p--- a m------ i---------?
Еве ја мојата гитара. Th-- i- m- g-----.
Обожавате ли да пеете ? Do y-- l--- t- s---?
   
Имате ли деца? Do y-- h--- c-------?
Имате ли куче? Do y-- h--- a d--?
Имате ли мачка? Do y-- h--- a c--?
   
Еве ги моите книги. Th--- a-- m- b----.
Јас сега ја читам оваа книга. I a- c-------- r------ t--- b---.
Што обожавате да читате? Wh-- d- y-- l--- t- r---?
   
Обожавате ли да одите на концерт? Do y-- l--- t- g- t- c-------?
Одите ли со задоволство во театар? Do y-- l--- t- g- t- t-- t------ / t------ (a-.)?
Одите ли радо на опера? Do y-- l--- t- g- t- t-- o----?