македонски » англиски UK   Мал разговор 2


21 [дваесет и еден]

Мал разговор 2

-

+ 21 [twenty-one]

+ Small Talk 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Од каде доаѓате? Wh--- d- y-- c--- f---? +
Од Базел. Fr-- B----. +
Базел се наоѓа во Швајцарија. Ba--- i- i- S----------. +
   
Смеам ли да ви го претставам господинот Милер? Ma- I i-------- M-. M-----? +
Тој е странец. He i- a f--------. +
Тој зборува повеќе јазици. He s----- s------ l--------. +
   
Дали сте овде по прв пат? Ar- y-- h--- f-- t-- f---- t---? +
Не, јас веќе бев овде минатата година. No- I w-- h--- o--- l--- y---. +
Но само една седмица. On-- f-- a w---- t-----. +
   
Како Ви се допаѓа кај нас? Ho- d- y-- l--- i- h---? +
Многу добро. Луѓето се љубезни. A l--. T-- p----- a-- n---. +
И околината ми се допаѓа исто така. An- I l--- t-- s------- t--. +
   
Што сте по занает? Wh-- i- y--- p---------? +
Јас сум преведувач. I a- a t---------. +
Јас преведувам книги. I t-------- b----. +
   
Дали сте сами овде? Ar- y-- a---- h---? +
Не, мојата сопруга / мојот сопруг е исто така овде. No- m- w--- / m- h------ i- a--- h---. +
А таму се моите две деца. An- t---- a-- m- t-- c-------. +