македонски » англиски UK   Мал разговор 3


22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [twenty-two]

Small Talk 3

22 [дваесет и два]

Мал разговор 3

-

22 [twenty-two]

Small Talk 3

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Пушите ли? Do y-- s----?
Порано да. I u--- t-.
Но сега не пушам повеќе. Bu- I d---- s---- a------.
   
Ќе Ви пречи ли, ако јас пушам? Do-- i- d------ y-- i- I s----?
Не, воопшто не. No- a--------- n--.
Тоа не ми пречи. It d------ d------ m-.
   
Ќе се напиете ли нешто? Wi-- y-- d---- s--------?
Еден коњак? A b-----?
Не, подобро едно пиво. No- p--------- a b---.
   
Патувате ли многу? Do y-- t----- a l--?
Да, тоа се најчесто службени патувања. Ye-- m----- o- b------- t----.
Но сега сме овде на одмор. Bu- n-- w---- o- h------.
   
Каква горештина! It-- s- h--!
Да, денес е навистина жешко. Ye-- t---- i--- r----- h--.
Одиме на балконот. Le--- g- t- t-- b------.
   
Утре овде ќе има забава. Th----- a p---- h--- t-------.
Ќе дојдете ли и Вие? Ar- y-- a--- c-----?
Да, и ние исто така сме поканети. Ye-- w---- a--- b--- i------.