македонски » англиски UK   Учење на странски јазици


23 [дваесет и три]

Учење на странски јазици

-

+ 23 [twenty-three]

+ Learning foreign languages

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Каде учевте шпански? Wh--- d-- y-- l---- S------? +
Знаете ли исто така и португалски? Ca- y-- a--- s---- P---------? +
Да, а исто така знам и нешто италијански. Ye-- a-- I a--- s---- s--- I------. +
   
Јас мислам дека Вие зборувате многу добро. I t---- y-- s---- v--- w---. +
Јазиците се прилично слични. Th- l-------- a-- q---- s------. +
Јас можам добро да ги разберам. I c-- u--------- t--- w---. +
   
Но говорењето и пишувањето е тешко. Bu- s------- a-- w------ i- d--------. +
Јас уште правам многу грешки. I s---- m--- m--- m-------. +
Ве молам поправајте ме секогаш. Pl---- c------ m- e--- t---. +
   
Вашиот изговор е сосема добар. Yo-- p------------ i- v--- g---. +
Имате еден мал акцент. Yo- o--- h--- a s----- a-----. +
Човек препознава од каде доаѓате. On- c-- t--- w---- y-- c--- f---. +
   
Кој е вашиот мајчин јазик? Wh-- i- y--- m----- t----- / n----- l------- (a-.)? +
Посетувате ли курс за јазици? Ar- y-- t----- a l------- c-----? +
Која наставна метода ја користите? Wh--- t------- a-- y-- u----? +
   
Во моментов не знам како се вика. I d---- r------- t-- n--- r---- n--. +
Неможам да се сетам на насловот. Th- t---- i- n-- c----- t- m-. +
Го заборавив. I’-- f-------- i-. +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295