македонски » англиски UK   Во градот


25 [дваесет и пет]

Во градот

-

+ 25 [twenty-five]

+ In the city

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Би сакал / сакала кон железничката станица. I w---- l--- t- g- t- t-- s------. +
Би сакал / сакала кон аеродромот. I w---- l--- t- g- t- t-- a------. +
Би сакал / сакала во центарот на градот. I w---- l--- t- g- t- t-- c--- c----- / c----- (a-.). +
   
Како да стигнам до железничката станица? Ho- d- I g-- t- t-- s------? +
Како да стигнам до аеродромот? Ho- d- I g-- t- t-- a------? +
Како да стигнам до центарот на градот? Ho- d- I g-- t- t-- c--- c----- / c----- (a-.)? +
   
Ми треба такси. I n--- a t---. +
Ми треба карта на градот. I n--- a c--- m--. +
Ми треба хотел. I n--- a h----. +
   
Би сакал / сакала да изнајмам еден автомобил. I w---- l--- t- r--- a c--. +
Еве ја мојата кредитна картичка. He-- i- m- c----- c---. +
Еве ја мојата возачка дозвола. He-- i- m- l------ / l------ (a-.). +
   
Што има да се види во градот? Wh-- i- t---- t- s-- i- t-- c---? +
Појдете во стариот дел на градот. Go t- t-- o-- c---. +
Направете една градска обиколка. Go o- a c--- t---. +
   
Појдете на пристаништето. Go t- t-- h------ / h----- (a-.). +
Направете една пристанишна обиколка. Go o- a h------ / h----- (a-.) t---. +
Кои други знаменитости ги има освен тоа? Ar- t---- a-- o---- p----- o- i-------? +