македонски » англиски UK   Во природа


26 [дваесет и шест]

Во природа

-

+ 26 [twenty-six]

+ In nature

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Ја гледаш ли кулата таму? Do y-- s-- t-- t---- t----? +
Ја гледаш ли планината таму? Do y-- s-- t-- m------- t----? +
Го гледаш ли селото таму? Do y-- s-- t-- v------ t----? +
   
Ја гледаш ли реката таму? Do y-- s-- t-- r---- t----? +
Го гледаш ли мостот таму? Do y-- s-- t-- b----- t----? +
Го гледаш ли езерото таму? Do y-- s-- t-- l--- t----? +
   
Таа птица таму, ми се допаѓа. I l--- t--- b---. +
Тоа дрво таму, ми се допаѓа. I l--- t--- t---. +
Тој камен овде, ми се допаѓа. I l--- t--- s----. +
   
Тој парк таму, ми се допаѓа. I l--- t--- p---. +
Таа градина таму, ми се допаѓа. I l--- t--- g-----. +
Тоа цвеќе овде ми се допаѓа. I l--- t--- f-----. +
   
Мислам дека ова е убаво. I f--- t--- p-----. +
Мислам дека ова е интересно. I f--- t--- i----------. +
Мислам дека ова е прекрасно. I f--- t--- g-------. +
   
Мислам дека ова е грдо. I f--- t--- u---. +
Мислам дека ова е досадно. I f--- t--- b-----. +
Мислам дека ова е ужасно. I f--- t--- t-------. +