македонски » англиски UK   Во хотел – пристигнување


27 [дваесет и седум]

Во хотел – пристигнување

-

+ 27 [twenty-seven]

+ In the hotel – Arrival

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Имате ли една слободна соба? Do y-- h--- a v----- r---? +
Јас резервирав една соба. I h--- b----- a r---. +
Моето презиме е Милер. My n--- i- M-----. +
   
Ми треба една еднокреветна соба. I n--- a s----- r---. +
Ми треба една двокреветна соба. I n--- a d----- r---. +
Колку чини собата за една вечер? Wh-- d--- t-- r--- c--- p-- n----? +
   
Јас би сакал / сакала една соба со бања. I w---- l--- a r--- w--- a b-------. +
Јас би сакал / сакала една соба со туш. I w---- l--- a r--- w--- a s-----. +
Можам ли да ја погледнам собата? Ca- I s-- t-- r---? +
   
Има ли овде гаража? Is t---- a g----- h---? +
Има ли овде сеф? Is t---- a s--- h---? +
Има ли овде факс? Is t---- a f-- m------ h---? +
   
Добро, ќе ја земам собата. Fi--- I--- t--- t-- r---. +
Еве ги клучевите. He-- a-- t-- k---. +
Еве го мојот багаж. He-- i- m- l------. +
   
Во колку часот е појадокот? Wh-- t--- d- y-- s---- b--------? +
Во колку часот е ручекот? Wh-- t--- d- y-- s---- l----? +
Во колку часот е вечерата? Wh-- t--- d- y-- s---- d-----? +