македонски » англиски UK   Во хотел – поплаки


28 [дваесет и осум]

Во хотел – поплаки

-

+ 28 [twenty-eight]

+ In the hotel – Complaints

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Тушот не работи. Th- s----- i---- w------. +
Нема топла вода. Th--- i- n- w--- w----. +
Можете ли тоа да го поправите? Ca- y-- g-- i- r-------? +
   
Во собата нема телефон. Th--- i- n- t-------- i- t-- r---. +
Во собата нема телевизор. Th--- i- n- T- i- t-- r---. +
Собата нема балкон. Th- r--- h-- n- b------. +
   
Собата е премногу гласна. Th- r--- i- t-- n----. +
Собата е премногу мала. Th- r--- i- t-- s----. +
Собата е премногу темна. Th- r--- i- t-- d---. +
   
Парното не работи. Th- h----- i---- w------. +
Клима уредот не работи. Th- a--------------- i---- w------. +
Телевизорот е расипан. Th- T- i---- w------. +
   
Тоа не ми се допаѓа. I d---- l--- t---. +
Тоа ми е прескапо. Th---- t-- e--------. +
Дали имате нешто поефтино? Do y-- h--- a------- c------? +
   
Има ли овде во близина хостел? Is t---- a y---- h----- n-----? +
Има ли овде во близина пансион? Is t---- a b------- h---- / a b-- a-- b-------- n-----? +
Има ли овде во близина ресторан? Is t---- a r--------- n-----? +