македонски » англиски UK   Во ресторан 1


29 [дваесет и девет]

Во ресторан 1

-

+ 29 [twenty-nine]

+ At the restaurant 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Дали е слободна масава? Is t--- t---- t----? +
Ве молам, ми треба менито. I w---- l--- t-- m---- p-----. +
Што би можеле да препорачате? Wh-- w---- y-- r--------? +
   
Јас би сакал / сакала едно пиво. I’- l--- a b---. +
Јас би сакал / сакала една минерална вода. I’- l--- a m------ w----. +
Би сакал / сакала еден сок од портокал. I’- l--- a- o----- j----. +
   
Јас би сакал / сакала едно кафе. I’- l--- a c-----. +
Јас би сакал / сакала едно кафе со млеко. I’- l--- a c----- w--- m---. +
Со шеќер, молам. Wi-- s----- p-----. +
   
Јас би сакал / сакала еден чај. I’- l--- a t--. +
Јас би сакал / сакала еден чај со лимон. I’- l--- a t-- w--- l----. +
Јас би сакал / сакала еден чај со млеко. I’- l--- a t-- w--- m---. +
   
Имате ли цигари? Do y-- h--- c---------? +
Имате ли еден пепелник? Do y-- h--- a- a------? +
Имате ли запалка? Do y-- h--- a l----? +
   
Мене ми недостасува една вилушка. I’- m------ a f---. +
Мене ми недостасува еден нож. I’- m------ a k----. +
Мене ми недостасува една лажица. I’- m------ a s----. +