македонски » англиски UK   Запознавање


3 [три]

Запознавање

-

3 [three]

Getting to know others

3 [три]

Запознавање

-

3 [three]

Getting to know others

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Здраво! Hi!
Добар ден! He---!
Како си? Ho- a-- y--?
   
Доаѓате ли од Европа? Do y-- c--- f--- E-----?
Доаѓате ли од Америка? Do y-- c--- f--- A------?
Доаѓате ли од Азија? Do y-- c--- f--- A---?
   
Во кој хотел живеете? In w---- h---- a-- y-- s------?
Колку долго сте веќе овде? Ho- l--- h--- y-- b--- h--- f--?
Колку долго останувате? Ho- l--- w--- y-- b- s------?
   
Ви се допаѓа ли овде? Do y-- l--- i- h---?
Дали сте овде на одмор? Ar- y-- h--- o- v-------?
Посетете ме! Pl---- d- v---- m- s-------!
   
Еве ја мојата адреса. He-- i- m- a------.
Ќе се видиме ли утре? Sh--- w- s-- e--- o---- t-------?
Жал ми е, имам веќе нешто испланирано. I a- s----- b-- I a------ h--- p----.
   
Чао! By-!
Довидување! Go-- b--!
До наскоро! Se- y-- s---!