македонски » англиски UK   Во ресторан 2


30 [триесет]

Во ресторан 2

-

+ 30 [thirty]

+ At the restaurant 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Еден сок од јаболко, молам. An a---- j----- p-----. +
Една лимонада, молам. A l-------- p-----. +
Еден сок од домати, молам. A t----- j----- p-----. +
   
Јас би сакал / сакала една чаша црвено вино. I’- l--- a g---- o- r-- w---. +
Јас би сакал / сакала една чаша бело вино. I’- l--- a g---- o- w---- w---. +
Јас би сакал / сакала едно шише шампањско. I’- l--- a b----- o- c--------. +
   
Сакаш ли риба? Do y-- l--- f---? +
Сакаш ли говедско месо? Do y-- l--- b---? +
Сакаш ли свинско месо? Do y-- l--- p---? +
   
Јас би сакал / сакала нешто без месо. I’- l--- s-------- w------ m---. +
Јас би сакал / сакала една чинија со зеленчук. I’- l--- s--- m---- v---------. +
Јас би сакал / сакала нешто, што не трае долго. I’- l--- s-------- t--- w---- t--- m--- t---. +
   
Го сакате ли ова со ориз? Wo--- y-- l--- t--- w--- r---? +
Го сакате ли ова со тестенини? Wo--- y-- l--- t--- w--- p----? +
Го сакате ли ова со компири? Wo--- y-- l--- t--- w--- p-------? +
   
Ова не ми е вкусно. Th-- d------ t---- g---. +
Јадењето е студено. Th- f--- i- c---. +
Јас ова не го нарачав. I d----- o---- t---. +