македонски » англиски UK   Во воз


34 [триесет и четири]

Во воз

-

+ 34 [thirty-four]

+ On the train

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Дали ова е возот за Берлин? Is t--- t-- t---- t- B-----? +
Кога тргнува возот? Wh-- d--- t-- t---- l----? +
Кога пристигнува возот во Берлин? Wh-- d--- t-- t---- a----- i- B-----? +
   
Простете, смеам ли да поминам? Ex---- m-- m-- I p---? +
Мислам дека ова е моето место. I t---- t--- i- m- s---. +
Мислам дека Вие седите на моето место. I t---- y----- s------ i- m- s---. +
   
Каде е вагонот за спиење? Wh--- i- t-- s------? +
Вагонот за спиење е на крајот од возот. Th- s------ i- a- t-- e-- o- t-- t----. +
А каде е вагонот за јадење? – На почетокот. An- w---- i- t-- d----- c--? – A- t-- f----. +
   
Можам ли да спијам долу? Ca- I s---- b----? +
Можам ли да спијам во средината? Ca- I s---- i- t-- m-----? +
Можам ли да спијам горе? Ca- I s---- a- t-- t--? +
   
Кога ќе бидеме на границата? Wh-- w--- w- g-- t- t-- b-----? +
Колку долго трае патувањето до Берлин? Ho- l--- d--- t-- j------ t- B----- t---? +
Дали возот доцни? Is t-- t---- d------? +
   
Имате ли нешто за читање? Do y-- h--- s-------- t- r---? +
Може ли човек овде да добие нешто за јадење и за пиење? Ca- o-- g-- s-------- t- e-- a-- t- d---- h---? +
Дали би ме разбудиле во 7.00 часот Ве молам? Co--- y-- p----- w--- m- u- a- 7 o------? +