македонски » англиски UK   На аеродром


35 [триесет и пет]

На аеродром

-

+ 35 [thirty-five]

+ At the airport

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Би сакал / сакала да резервирам еден лет за Атина. I’- l--- t- b--- a f----- t- A-----. +
Дали е тоа е директен лет? Is i- a d----- f-----? +
Ве молам едно место до прозорецот, непушач. A w----- s---- n----------- p-----. +
   
Би сакал / сакала да ја потврдам мојата резервација. I w---- l--- t- c------ m- r----------. +
Би сакал / сакала да ја откажам мојата резервација. I w---- l--- t- c----- m- r----------. +
Би сакал / сакала да ја променам мојата резервација. I w---- l--- t- c----- m- r----------. +
   
Кога оди следната машина за Рим? Wh-- i- t-- n--- f----- t- R---? +
Дали има уште две слободни места? Ar- t---- t-- s---- a--------? +
Не, имаме само уште едно слободно место. No- w- h--- o--- o-- s--- a--------. +
   
Кога слетуваме? Wh-- d- w- l---? +
Кога ќе сме таму? Wh-- w--- w- b- t----? +
Кога има автобус до центарот на градот? Wh-- d--- a b-- g- t- t-- c--- c----- / c----- (a-.)? +
   
Ова е вашиот куфер? Is t--- y--- s-------? +
Ова е вашата ташна? Is t--- y--- b--? +
Ова е вашиот багаж? Is t--- y--- l------? +
   
Колку багаж можам да земам со себе? Ho- m--- l------ c-- I t---? +
Дваесет килограми. Tw---- k----. +
Што, само дваесет килограми? Wh--? O--- t----- k----? +