македонски » англиски UK   Јавен сообраќај


36 [триесет и шест]

Јавен сообраќај

-

+ 36 [thirty-six]

+ Public transportation

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Каде е автобуската станица? Wh--- i- t-- b-- s---? +
Кој автобус вози во центарот? Wh--- b-- g--- t- t-- c--- c----- / c----- (a-.)? +
Која линија морам да ја земам? Wh--- b-- d- I h--- t- t---? +
   
Дали морам да се прекачувам? Do I h--- t- c-----? +
Каде морам да се прекачам? Wh--- d- I h--- t- c-----? +
Колку чини еден возен билет? Ho- m--- d--- a t----- c---? +
   
Колку автобуски станици има до центарот? Ho- m--- s---- a-- t---- b----- d------- / t-- c--- c-----? +
Овде морате да се симнете. Yo- h--- t- g-- o-- h---. +
Морате да се симнете позади. Yo- h--- t- g-- o-- a- t-- b---. +
   
Следното метро доаѓа за 5 минути. Th- n--- t---- i- i- 5 m------. +
Следниот трамвај доаѓа за 10 минути. Th- n--- t--- i- i- 10 m------. +
Следниот автобус доаѓа за 15 минути. Th- n--- b-- i- i- 15 m------. +
   
Кога вози последното метро? Wh-- i- t-- l--- t----? +
Кога вози последниот трамвај? Wh-- i- t-- l--- t---? +
Кога вози последниот автобус? Wh-- i- t-- l--- b--? +
   
Дали имате возен билет? Do y-- h--- a t-----? +
Возен билет? – Не, немам. A t-----? – N-- I d---- h--- o--. +
Тогаш морате да платите казна. Th-- y-- h--- t- p-- a f---. +