македонски » англиски UK   На пат


37 [триесет и седум]

На пат

-

+ 37 [thirty-seven]

+ En route

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Тој патува со мотор. He d----- a m--------. +
Тој патува со велосипед. He r---- a b------. +
Тој пешачи. He w----. +
   
Тој патува со брод. He g--- b- s---. +
Тој патува со чамец. He g--- b- b---. +
Тој плива. He s----. +
   
Дали овде е опасно? Is i- d-------- h---? +
Дали е опасно, сам / сама да стопирам? Is i- d-------- t- h-------- a----? +
Дали е опасно, навечер да се оди на прошетка? Is i- d-------- t- g- f-- a w--- a- n----? +
   
Ние го погрешивме патот. We g-- l---. +
Ние сме на погрешен пат. We--- o- t-- w---- r---. +
Ние мораме да се вратиме. We m--- t--- a-----. +
   
Каде може овде да се паркира? Wh--- c-- o-- p--- h---? +
Има ли овде паркиралиште? Is t---- a p------ l-- h---? +
Колку долго може овде да се паркира? Ho- l--- c-- o-- p--- h---? +
   
Возите ли скии? Do y-- s--? +
Се возите ли нагоре со лифтот за скијање? Do y-- t--- t-- s-- l--- t- t-- t--? +
Може ли овде да се изнајмат скии? Ca- o-- r--- s--- h---? +