македонски » англиски UK   Автомоблиска незгода


39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [thirty-nine]

Car breakdown

39 [триесет и девет]

Автомоблиска незгода

-

39 [thirty-nine]

Car breakdown

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Каде е следната бензинска пумпа? Wh--- i- t-- n--- g-- s------?
Јас имам една дупната гума. I h--- a f--- t--- / t--- (a-.).
Дали можете да го промените тркалото? Ca- y-- c----- t-- t--- / t--- (a-.)?
   
Потребни ми се неколку литра дизел. I n--- a f-- l----- / l----- (a-.) o- d-----.
Немам повеќе бензин. I h--- n- m--- p----- / g-- (a-.).
Имате ли резервна туба ? Do y-- h--- a p----- c-- / j---- c-- / g-- c-- (a-.)?
   
Каде можам да телефонирам? Wh--- c-- I m--- a c---?
Ми треба влечна служба. I n--- a t----- s------.
Барам една работилница. I’- l------ f-- a g-----.
   
Се случи сообраќајна несреќа. An a------- h-- o-------.
Каде е најблискиот телефон? Wh--- i- t-- n------ t--------?
Имате ли мобилен со себе? Do y-- h--- a m----- / c--- p---- (a-.) w--- y--?
   
Потребна ни е помош. We n--- h---.
Повикајте еден лекар! Ca-- a d-----!
Повикајте ја полицијата! Ca-- t-- p-----!
   
Вашите документи Ве молам. Yo-- p------ p-----.
Вашата возачка дозвола Ве молам. Yo-- l------ / l------ (a-.), p-----.
Вашата сообраќајна дозвола Ве молам. Yo-- r------------ p-----.