македонски » англиски UK   Во училиште


4 [четири]

Во училиште

-

+ 4 [four]

+ At school

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Каде сме? Wh--- a-- w-? +
Ние сме во училиштето. We a-- a- s-----. +
Ние имаме настава. We a-- h----- c---- / a l-----. +
   
Ова се учениците. Th--- a-- t-- s----- c-------. +
Ова е наставничката. Th-- i- t-- t------. +
Ова е одделението. Th-- i- t-- c----. +
   
Што правиме? Wh-- a-- w- d----? +
Ние учиме. We a-- l-------. +
Ние учиме еден јазик. We a-- l------- a l-------. +
   
Јас учам англиски. I l---- E------. +
Ти учиш шпански. Yo- l---- S------. +
Тој учи германски. He l----- G-----. +
   
Ние учиме француски. We l---- F-----. +
Вие учите италијански. Yo- a-- l---- I------. +
Тие учат руски. Th-- l---- R------. +
   
Учењето јазици е интересно. Le------ l-------- i- i----------. +
Ние сакаме да ги разбираме луѓето. We w--- t- u--------- p-----. +
Ние сакаме да зборуваме со луѓето. We w--- t- s---- w--- p-----. +