македонски » англиски UK   Ориентирање


41 [четириесет и еден]

Ориентирање

-

+ 41 [forty-one]

+ Where is ... ?

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Каде е бирото за информации за туристи? Wh--- i- t-- t------ i---------- o-----? +
Имате ли за мене една карта на градот? Do y-- h--- a c--- m-- f-- m-? +
Може ли овде да се резервира една хотелска соба? Ca- o-- r------ a r--- h---? +
   
Каде е стариот дел од градот? Wh--- i- t-- o-- c---? +
Каде е катедралата? Wh--- i- t-- c--------? +
Каде е музејот? Wh--- i- t-- m-----? +
   
Каде може да се купат поштенски марки? Wh--- c-- o-- b-- s-----? +
Каде може да се купи цвеќе? Wh--- c-- o-- b-- f------? +
Каде може да се купат возни карти? Wh--- c-- o-- b-- t------? +
   
Каде е пристаништето? Wh--- i- t-- h------ / h----- (a-.)? +
Каде е пазарот? Wh--- i- t-- m-----? +
Каде е замокот? Wh--- i- t-- c-----? +
   
Кога започнува обиколката? Wh-- d--- t-- t--- b----? +
Кога завршува обиколката? Wh-- d--- t-- t--- e--? +
Колку долго трае обиколката? Ho- l--- i- t-- t---? +
   
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува германски. I w---- l--- a g---- w-- s----- G-----. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува италијански. I w---- l--- a g---- w-- s----- I------. +
Јас би сакал / сакала еден водач што зборува француски. I w---- l--- a g---- w-- s----- F-----. +