македонски » англиски UK   Разгледување на градот


42 [четириесет и два]

Разгледување на градот

-

+ 42 [forty-two]

+ City tour

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Дали пазарот е отворен во недела? Is t-- m----- o--- o- S------? +
Дали саемот е отворен во понеделник? Is t-- f--- o--- o- M------? +
Дали изложбата е отворена во вторник? Is t-- e--------- o--- o- T-------? +
   
Дали зоолошката градина е отворена во среда? Is t-- z-- o--- o- W---------? +
Дали музејот е отворен во четврток? Is t-- m----- o--- o- T--------? +
Дали галеријата е отворена во петок? Is t-- g------ o--- o- F------? +
   
Смее ли да се фотографира? Ca- o-- t--- p----------? +
Мора ли да се плати влез? Do-- o-- h--- t- p-- a- e------- f--? +
Колку чини влезот? Ho- m--- i- t-- e------- f--? +
   
Има ли некаков попуст за групи? Is t---- a d------- f-- g-----? +
Има ли некаков попуст за деца? Is t---- a d------- f-- c-------? +
Има ли некаков попуст за студенти? Is t---- a d------- f-- s-------? +
   
Каква е оваа зграда? Wh-- b------- i- t---? +
Колку е стара оваа зграда? Ho- o-- i- t-- b-------? +
Кој ја изградил оваа зграда? Wh- b---- t-- b-------? +
   
Јас се интересирам за архитектура. I’- i--------- i- a-----------. +
Јас се интересирам за уметност. I’- i--------- i- a--. +
Јас се интересирам за сликарство. I’- i--------- i- p--------. +