македонски » англиски UK   Во зоолошка градина


43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

+ 43 [forty-three]

+ At the zoo

43 [четириесет и три]

Во зоолошка градина

-

43 [forty-three]

At the zoo

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Таму е зоолошката градина. Th- z-- i- t----. +
Таму се жирафите. Th- g------- a-- t----. +
Каде се мечките? Wh--- a-- t-- b----? +
   
Каде се слоновите? Wh--- a-- t-- e--------? +
Каде се змиите? Wh--- a-- t-- s-----? +
Каде се лавовите? Wh--- a-- t-- l----? +
   
Јас имам еден фотоапарат. I h--- a c-----. +
Имам исто така и една филмска камера. I a--- h--- a v---- c-----. +
Каде има батерија? Wh--- c-- I f--- a b------? +
   
Каде се пингвините? Wh--- a-- t-- p-------? +
Каде се кенгурите? Wh--- a-- t-- k--------? +
Каде се носорозите? Wh--- a-- t-- r-----? +
   
Каде има тоалет? Wh--- i- t-- t----- / r------- (a-.)? +
Таму има кафуле. Th--- i- a c--- o--- t----. +
Таму има ресторан. Th--- i- a r--------- o--- t----. +
   
Каде се камилите? Wh--- a-- t-- c-----? +
Каде се горилата и зебрите? Wh--- a-- t-- g------- a-- t-- z-----? +
Каде се тигровите и крокодилите? Wh--- a-- t-- t----- a-- t-- c---------? +