македонски » англиски UK   Излегување навечер


44 [четириесет и четири]

Излегување навечер

-

+ 44 [forty-four]

+ Going out in the evening

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Има ли овде дискотека? Is t---- a d---- h---? +
Има ли овде ноќен клуб? Is t---- a n-------- h---? +
Има ли овде кафеана? Is t---- a p-- h---? +
   
Што има вечерва во театар? Wh---- p------ a- t-- t------ / t------ (a-.) t--- e------? +
Што има вечерва во кино? Wh---- p------ a- t-- c----- / m----- (a-.) t--- e------? +
Што има вечерва на телевизија? Wh---- o- T- t--- e------? +
   
Има ли уште билети за театар? Ar- t------ f-- t-- t------ / t------ (a-.) s---- a--------? +
Има ли уште билети за кино? Ar- t------ f-- t-- c----- / m----- (a-.) s---- a--------? +
Има ли уште билети за фудбалскиот натпревар? Ar- t------ f-- t-- f------- / s----- a-. g--- s---- a--------? +
   
Јас би сакал / сакала да седам сосема позади. I w--- t- s-- i- t-- b---. +
Јас би сакал / сакала да седам некаде во средината. I w--- t- s-- s-------- i- t-- m-----. +
Јас би сакал / сакала да седам сосема напред. I w--- t- s-- a- t-- f----. +
   
Можете ли да ми препорачате нешто? Co--- y-- r-------- s--------? +
Кога започнува претставата? Wh-- d--- t-- s--- b----? +
Можете ли да ми обезбедите една карта? Ca- y-- g-- m- a t-----? +
   
Има ли овде во близината игралиште за голф? Is t---- a g--- c----- n-----? +
Има ли овде во близината тениско игралиште? Is t---- a t----- c---- n-----? +
Има ли овде во близината затворен базен? Is t---- a- i----- s------- p--- n-----? +