македонски » англиски UK   Во кино


45 [четириесет и пет]

Во кино

-

+ 45 [forty-five]

+ At the cinema

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Ние сакаме во кино. We w--- t- g- t- t-- c-----. +
Денес се прикажува еден добар филм. A g--- f--- i- p------ t----. +
Филмот е сосема нов. Th- f--- i- b---- n--. +
   
Каде е благајната? Wh--- i- t-- c--- r-------? +
Има ли уште слободни места? Ar- s---- s---- a--------? +
Колку чинат влезните билети? Ho- m--- a-- t-- a-------- t------? +
   
Кога започнува претставата? Wh-- d--- t-- s--- b----? +
Колку долго трае филмот? Ho- l--- i- t-- f---? +
Може ли да се резервират билети? Ca- o-- r------ t------? +
   
Јас би сакал / сакала да седам позади. I w--- t- s-- a- t-- b---. +
Јас би сакал / сакала да седам напред. I w--- t- s-- a- t-- f----. +
Јас би сакал / сакала да седам во средината. I w--- t- s-- i- t-- m-----. +
   
Филмот беше возбудлив. Th- f--- w-- e-------. +
Филмот не беше досаден. Th- f--- w-- n-- b-----. +
Но книгата за филмот беше подобра. Bu- t-- b--- o- w---- t-- f--- w-- b---- w-- b-----. +
   
Каква беше музиката? Ho- w-- t-- m----? +
Какви беа глумците? Ho- w--- t-- a-----? +
Имаше ли поднаслов на англиски јазик? We-- t---- E------ s--------? +