македонски » англиски UK   Подготовки за патување


47 [четириесет и седум]

Подготовки за патување

-

+ 47 [forty-seven]

+ Preparing a trip

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Мораш да го спакуваш нашиот куфер! Yo- h--- t- p--- o-- s-------! +
Не смееш ништо да заборавиш! Do--- f----- a-------! +
Потребен ти е еден голем куфер! Yo- n--- a b-- s-------! +
   
Немој да го заборавиш пасошот! Do--- f----- y--- p-------! +
Немој да го заборавиш авионскиот билет! Do--- f----- y--- t-----! +
Немој да ги заборавиш патничките чекови! Do--- f----- y--- t---------- c------ / t--------- c----- (a-.)! +
   
Земи крема за сончање со себе. Ta-- s--- s----- l----- w--- y--. +
Земи ги очилата за сонце со себе. Ta-- t-- s---------- w--- y--. +
Земи го шеширот за сонце со себе. Ta-- t-- s-- h-- w--- y--. +
   
Сакаш ли да земеш патна карта со себе? Do y-- w--- t- t--- a r--- m--? +
Сакаш ли да земеш туристички водач со себе? Do y-- w--- t- t--- a t----- g----? +
Сакаш ли да земеш чадор со себе? Do y-- w--- t- t--- a- u-------? +
   
Мисли на панталоните, кошулите, чорапите. Re------ t- t--- p----- s----- a-- s----. +
Мисли на вратоврските, каишите, сакоата. Re------ t- t--- t---- b---- a-- s----- j------. +
Мисли на пижамите, ношниците и маиците. Re------ t- t--- p------- n--------- a-- t-------. +
   
Ти требаат чевли, сандали и чизми. Yo- n--- s----- s------ a-- b----. +
Ти требаат џебни марамчиња, сапун и едни ножици за нокти. Yo- n--- h------------- s--- a-- a n--- c------. +
Ти треба еден чешел, една четка за заби и паста за заби. Yo- n--- a c---- a t--------- a-- t---------. +