македонски » англиски UK   Активности за време на одморот


48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [forty-eight]

Vacation activities

48 [четириесет и осум]

Активности за време на одморот

-

48 [forty-eight]

Vacation activities

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Дали е чиста плажата? Is t-- b---- c----?
Може ли човек таму да плива? Ca- o-- s--- t----?
Не ли е опасно, таму да се плива? Is--- i- d-------- t- s--- t----?
   
Може ли овде да се изнајми чадор за сонце? Ca- o-- r--- a s-- u------- / p------ h---?
Може ли овде да се изнајми лежалка? Ca- o-- r--- a d--- c---- h---?
Може ли овде да се изнајми чамец? Ca- o-- r--- a b--- h---?
   
Би сакал / сакала да сурфам. I w---- l--- t- s---.
Би сакал / сакала да нуркам. I w---- l--- t- d---.
Би сакал / сакала да скијам на вода. I w---- l--- t- w---- s--.
   
Може ли да се изнајми даска за сурфање? Ca- o-- r--- a s--------?
Може ли да се изнајми опрема за нуркање? Ca- o-- r--- d----- e--------?
Може ли да се изнајмат скии за вода? Ca- o-- r--- w---- s---?
   
Јас сум почетник. I’- o--- a b-------.
Јас сум средно-добар / добра. I’- m--------- g---.
Јас веќе добро се снаоѓам. I’- p----- g--- a- i-.
   
Каде е ски лифтот? Wh--- i- t-- s-- l---?
Имаш ли скии со себе? Do y-- h--- s---?
Имаш ли скијачки чевли со себе? Do y-- h--- s-- b----?