македонски » англиски UK   Спорт


49 [четириесет и девет]

Спорт

-

+ 49 [forty-nine]

+ Sports

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Се занимаваш ли со спорт? Do y-- e-------? +
Да, морам да се движам. Ye-- I n--- s--- e-------. +
Јас одам во еден спортски клуб. I a- a m----- o- a s----- c---. +
   
Ние играме фудбал. We p--- f------- / s----- (a-.). +
Понекогаш пливаме. We s--- s--------. +
Или возиме велосипед. Or w- c----. +
   
Во нашиот град има еден фудбалски стадион. Th--- i- a f------- / s----- (a-.) s------ i- o-- c---. +
Исто така има и еден базен со сауна. Th--- i- a--- a s------- p--- w--- a s----. +
Има и едно игралиште за голф. An- t---- i- a g--- c-----. +
   
Што има на телевизија? Wh-- i- o- T-? +
Во моментов има фудбалски натпревар. Th--- i- a f------- / s----- (a-.) m---- o- n--. +
Германскиот тим игра против англискиот. Th- G----- t--- i- p------ a------ t-- E------ o--. +
   
Кој победува? Wh- i- w------? +
Немам појма. I h--- n- i---. +
Во моментов е нерешено. It i- c-------- a t--. +
   
Фудбалскиот судија е од Белгија. Th- r------ i- f--- B------. +
Сега има пенал. No- t---- i- a p------. +
Гол! Еден спрема нула! Go--- O-- – z---! +