македонски » англиски UK   Земји и јазици


5 [пет]

Земји и јазици

-

+ 5 [five]

+ Countries and Languages

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Џон е од Лондон. Jo-- i- f--- L-----. +
Лондон се наоѓа во Англија. Lo---- i- i- G---- B------. +
Тој зборува англиски. He s----- E------. +
   
Марија е од Мадрид. Ma--- i- f--- M-----. +
Мадрид се наоѓа во Шпанија. Ma---- i- i- S----. +
Таа зборува шпански. Sh- s----- S------. +
   
Петар и Марта се од Берлин. Pe--- a-- M----- a-- f--- B-----. +
Берлин се наоѓа во Германија. Be---- i- i- G------. +
Зборувате ли вие двајцата германски? Do b--- o- y-- s---- G-----? +
   
Лондон е главен град. Lo---- i- a c------ c---. +
Мадрид и Берлин се исто така главни градови. Ma---- a-- B----- a-- a--- c------ c-----. +
Главните градови се големи и бучни. Ca----- c----- a-- b-- a-- n----. +
   
Франција се наоѓа во Европа. Fr---- i- i- E-----. +
Египет се наоѓа во Африка. Eg--- i- i- A-----. +
Јапонија се наоѓа во Азија. Ja--- i- i- A---. +
   
Канада се наоѓа во Северна Америка. Ca---- i- i- N---- A------. +
Панама се наоѓа во Средна Америка. Pa---- i- i- C------ A------. +
Бразил се наоѓа во Јужна Америка. Br---- i- i- S---- A------. +