македонски » англиски UK   Во базен за пливање


50 [педесет]

Во базен за пливање

-

+ 50 [fifty]

+ In the swimming pool

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Денес е жешко. It i- h-- t----. +
Ќе одиме ли на базен? Sh--- w- g- t- t-- s------- p---? +
Имаш ли желба да одиме на пливање? Do y-- f--- l--- s-------? +
   
Имаш ли крпа за бришење? Do y-- h--- a t----? +
Имаш ли гаќи за капење? Do y-- h--- s------- t-----? +
Имаш ли костим за капење? Do y-- h--- a b------ s---? +
   
Умееш ли да пливаш? Ca- y-- s---? +
Умееш ли да нуркаш? Ca- y-- d---? +
Умееш ли да скокаш во вода? Ca- y-- j--- i- t-- w----? +
   
Каде е тушот? Wh--- i- t-- s-----? +
Каде е кабината за пресоблекување? Wh--- i- t-- c------- r---? +
Каде се очилата за пливање? Wh--- a-- t-- s------- g------? +
   
Длабока ли е водата? Is t-- w---- d---? +
Чиста ли е водата? Is t-- w---- c----? +
Топла ли е водата? Is t-- w---- w---? +
   
Се смрзнувам. I a- f-------. +
Водата е премногу студена. Th- w---- i- t-- c---. +
Излегувам сега од водата. I a- g------ o-- o- t-- w---- n--. +