македонски » англиски UK   Набавки


51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [fifty-one]

Running errands

51 [педесет и еден]

Набавки

-

51 [fifty-one]

Running errands

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Сакам да одам во библиотеката. I w--- t- g- t- t-- l------.
Сакам да одам во книжарницата. I w--- t- g- t- t-- b--------.
Сакам да одам до трафиката. I w--- t- g- t- t-- n-------- s----.
   
Сакам да изнајмам една книга. I w--- t- b----- a b---.
Сакам да купам една книга. I w--- t- b-- a b---.
Сакам да купам еден весник. I w--- t- b-- a n--------.
   
Сакам да одам во библиотеката, за да изнајмам една книга. I w--- t- g- t- t-- l------ t- b----- a b---.
Сакам да одам во книжарницата, за да купам една книга. I w--- t- g- t- t-- b-------- t- b-- a b---.
Сакам да одам до трафиката, за да купам еден весник. I w--- t- g- t- t-- k---- / n-------- s---- t- b-- a n--------.
   
Сакам да одам кај оптичарот. I w--- t- g- t- t-- o-------.
Сакам да одам во супермаркетот. I w--- t- g- t- t-- s----------.
Сакам да одам кај пекарот. I w--- t- g- t- t-- b-----.
   
Сакам да купам очила. I w--- t- b-- s--- g------.
Сакам да купам овошје и зеленчук. I w--- t- b-- f---- a-- v---------.
Сакам да купам лепчиња и леб. I w--- t- b-- r---- a-- b----.
   
Сакам да одам кај оптичарот, за да купам очила. I w--- t- g- t- t-- o------- t- b-- g------.
Сакам да одам во супермаркетот, за да купам овошје и зеленчук. I w--- t- g- t- t-- s---------- t- b-- f---- a-- v---------.
Сакам да одам кај пекарот, за да купам лепчиња и леб. I w--- t- g- t- t-- b---- t- b-- r---- a-- b----.