македонски » англиски UK   Продавници


53 [педесет и три]

Продавници

-

+ 53 [fifty-three]

+ Shops

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Ние бараме спортска продавница. We--- l------ f-- a s----- s---. +
Ние бараме месарница. We--- l------ f-- a b------ s---. +
Ние бараме аптека. We--- l------ f-- a p------- / d-------- (a-.). +
   
Би сакале имено да купиме една топка за фудбал. We w--- t- b-- a f-------. +
Би сакале имено да купиме салама. We w--- t- b-- s-----. +
Би сакале имено да купиме лекарства. We w--- t- b-- m-------. +
   
Бараме една спортска продавница, за да купиме една топка за фудбал. We--- l------ f-- a s----- s--- t- b-- a f-------. +
Ние бараме месарница, за да купиме салама. We--- l------ f-- a b------ s--- t- b-- s-----. +
Ние бараме аптека, за да купиме лекарства. We--- l------ f-- a d-------- t- b-- m-------. +
   
Јас барам златар. I’- l------ f-- a j------- / j------ (a-.). +
Јас барам фото продавница. I’- l------ f-- a p---- e-------- s----. +
Јас барам слаткарница. I’- l------ f-- a c------------. +
   
Имено имам намера, да купам еден прстен. I a------- p--- t- b-- a r---. +
Имено имам намера, да купам еден филм. I a------- p--- t- b-- a r--- o- f---. +
Имено имам намера, да купам една торта. I a------- p--- t- b-- a c---. +
   
Јас барам златар, за да купам прстен. I’- l------ f-- a j------ t- b-- a r---. +
Јас барам фото продавница, за да купам филм. I’- l------ f-- a p---- s--- t- b-- a r--- o- f---. +
Јас барам слаткарница, за да купам торта. I’- l------ f-- a c------------ t- b-- a c---. +