македонски » англиски UK   Купување


54 [педесет и четири]

Купување

-

+ 54 [fifty-four]

+ Shopping

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Сакам да купам еден подарок. I w--- t- b-- a p------. +
Но не нешто премногу скапо. Bu- n------ t-- e--------. +
Можеби една рачна ташна? Ma--- a h------? +
   
Која боја би ја сакале? Wh--- c---- w---- y-- l---? +
Црна, кафеава или бела? Bl---- b---- o- w----? +
Една голема или мала? A l---- o-- o- a s---- o--? +
   
Смеам ли да ја видам оваа? Ma- I s-- t--- o--- p-----? +
Дали таа е од кожа? Is i- m--- o- l------? +
Или пак е од вештачки материјал? Or i- i- m--- o- p------? +
   
Од кожа секако. Of l------- o- c-----. +
Ова е еден особено добар квалитет. Th-- i- v--- g--- q------. +
И ташната навистина е со многу поволна цена. An- t-- b-- i- r----- v--- r---------. +
   
Ми се допаѓа. I l--- i-. +
Ќе ја земам. I’-- t--- i-. +
Дали можам случајно да ја заменам? Ca- I e------- i- i- n-----? +
   
Се разбира. Of c-----. +
Ќе ја спакуваме како подарок. We--- g--- w--- i-. +
Таму од спротива е благајната. Th- c------ i- o--- t----. +