македонски » англиски UK   Работа / Занимање


55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [fifty-five]

Working

55 [педесет и пет]

Работа / Занимање

-

55 [fifty-five]

Working

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Што сте по занимање? Wh-- d- y-- d- f-- a l-----?
Мојот сопруг е лекар по занимање. My h------ i- a d-----.
Јас полудневно работам како медицинска сестра. I w--- a- a n---- p--------.
   
Набргу ќе одиме во пензија. We w--- s--- r------ o-- p------.
Но даноците се високи. Bu- t---- a-- h---.
И здравственото осигурување е високо. An- h----- i-------- i- e--------.
   
Што сакаш да бидеш? Wh-- w---- y-- l--- t- b----- s--- d--?
Јас би сакал / сакала да бидам инженер. I w---- l--- t- b----- a- e-------.
Јас сакам да студирам на универзитетот. I w--- t- g- t- c------.
   
Јас сум практикант. I a- a- i-----.
Јас не заработувам многу. I d- n-- e--- m---.
Јас сум на пракса во странство. I a- d---- a- i--------- a-----.
   
Ова е мојот шеф. Th-- i- m- b---.
Јас имам љубезни колеги. I h--- n--- c---------.
Напладне секогаш одиме во кантината. We a----- g- t- t-- c-------- a- n---.
   
Јас барам едно работно место. I a- l------ f-- a j--.
Јас сум веќе една година невработен / невработена. I h--- a------ b--- u--------- f-- a y---.
Во оваа земја има премногу невработени. Th--- a-- t-- m--- u--------- p----- i- t--- c------.