македонски » англиски UK   Чувства


56 [педесет и шест]

Чувства

-

+ 56 [fifty-six]

+ Feelings

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
да се има желба to f--- l--- / w--- to +
Ние имаме желба. We f--- l---. / W- w--- t-. +
Ние немаме желба. We d---- f--- l---. / W- d--- w--- t-. +
   
да се има страв to b- a----d +
Јас се плашам. I’- a-----. +
Јас не се плашам. I a- n-- a-----. +
   
да се има време to h--- t--e +
Тој има време. He h-- t---. +
Тој нема време. He h-- n- t---. +
   
да се досадуваш to b- b---d +
Таа се досадува. Sh- i- b----. +
Таа не се досадува. Sh- i- n-- b----. +
   
да се биде гладен to b- h----y +
Дали сте гладни? Ar- y-- h-----? +
Нели сте гладни? Ar---- y-- h-----? +
   
Да се биде жеден to b- t-----y +
Вие сте жеден / жедна. Th-- a-- t------. +
Вие не сте жеден / жедна. Th-- a-- n-- t------. +