македонски » англиски UK   Кај лекар


57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [fifty-seven]

At the doctor

57 [педесет и седум]

Кај лекар

-

57 [fifty-seven]

At the doctor

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Јас имам еден термин кај лекар. I h--- a d------- a----------.
Терминот е во десет часот. I h--- t-- a---------- a- t-- o------.
Како е вашето име? Wh-- i- y--- n---?
   
Седнете во чекалната Ве молам . Pl---- t--- a s--- i- t-- w------ r---.
Лекарот ќе дојде веднаш. Th- d----- i- o- h-- w--.
Каде сте осигурани? Wh-- i-------- c------ d- y-- b----- t-?
   
Што можам да сторам за вас? Wh-- c-- I d- f-- y--?
Имате ли болки? Do y-- h--- a-- p---?
Каде ве боли? Wh--- d--- i- h---?
   
Секогаш имам болки во грбот. I a----- h--- b--- p---.
Често имам главоболки. I o---- h--- h--------.
Понекогаш имам болки во стомакот. I s-------- h--- s------ a----.
   
Соблечете се од појасот нагоре, Ве молам. Re---- y--- t--!
Легнете на лежалката, Ве молам. Li- d--- o- t-- e-------- t----.
Крвниот притисок е во ред. Yo-- b---- p------- i- o---.
   
Ќе ви дадам една инекција. I w--- g--- y-- a- i--------.
Ќе ви дадам таблети. I w--- g--- y-- s--- p----.
Ќе ви дадам еден рецепт за во аптека. I a- g----- y-- a p----------- f-- t-- p-------.