македонски » англиски UK   Делови на телото


58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [fifty-eight]

Parts of the body

58 [педесет и осум]

Делови на телото

-

58 [fifty-eight]

Parts of the body

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Јас цртам човек. I a- d------ a m--.
Најпрво главата. Fi--- t-- h---.
Човекот носи еден шешир. Th- m-- i- w------ a h--.
   
Косата не му се гледа. On- c----- s-- t-- h---.
Ушите исто така не му се гледаат. On- c----- s-- t-- e--- e-----.
Грбот исто така не му се гледа. On- c----- s-- h-- b--- e-----.
   
Ги цртам очите и устата. I a- d------ t-- e--- a-- t-- m----.
Човекот танцува и се смее. Th- m-- i- d------ a-- l-------.
Човекот има долг нос. Th- m-- h-- a l--- n---.
   
Тој во рацете носи еден стап. He i- c------- a c--- i- h-- h----.
Тој околу вратот носи исто така и еден шал. He i- a--- w------ a s---- a----- h-- n---.
Зима е и студено е. It i- w----- a-- i- i- c---.
   
Рацете се силни. Th- a--- a-- a-------.
Нозете исто така се силни. Th- l--- a-- a--- a-------.
Човекот е од снег. Th- m-- i- m--- o- s---.
   
Тој не носи панталони и мантил. He i- n------ w------ p---- n-- a c---.
Но човекот не се смрзнува. Bu- t-- m-- i- n-- f-------.
Тоа е снешко. He i- a s------.