македонски » англиски UK   Во пошта


59 [педесет и девет]

Во пошта

-

+ 59 [fifty-nine]

+ At the post office

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Каде е најблиската пошта? Wh--- i- t-- n------ p--- o-----? +
Далеку ли е до најблиската пошта? Is t-- p--- o----- f-- f--- h---? +
Каде е најблиското поштенско сандаче? Wh--- i- t-- n------ m--- b--? +
   
Ми требаат неколку поштенски марки. I n--- a c----- o- s-----. +
За една картичка и едно писмо. Fo- a c--- a-- a l-----. +
Колку чини поштарината за Америка? Ho- m--- i- t-- p------ t- A------? +
   
Колку е тежок пакетот? Ho- h---- i- t-- p------? +
Можам ли да го испратам со авионска пошта? Ca- I s--- i- b- a-- m---? +
Колку долго трае, додека да пристигне? Ho- l--- w--- i- t--- t- g-- t----? +
   
Каде можам да телефонирам? Wh--- c-- I m--- a c---? +
Каде е следната телефонска говорница? Wh--- i- t-- n------ t-------- b----? +
Имате ли телефонски картички? Do y-- h--- c------ c----? +
   
Имате ли телефонски именик? Do y-- h--- a t-------- d--------? +
Го знаете ли повикувачкиот број за Австрија? Do y-- k--- t-- a--- c--- f-- A------? +
Само момент, да проверам. On- m------ I--- l--- i- u-. +
   
Линијата е секогаш зафатена. Th- l--- i- a----- b---. +
Кој број го биравте? Wh--- n----- d-- y-- d---? +
Најпрво морате да изберете нула. Yo- h--- t- d--- a z--- f----! +