македонски » англиски UK   Читање и пишување


6 [шест]

Читање и пишување

-

+ 6 [six]

+ Reading and writing

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Јас читам. I r---. +
Јас читам една буква. I r--- a l----- (c--------). +
Јас читам еден збор. I r--- a w---. +
   
Јас читам една реченица. I r--- a s-------. +
Јас читам едно писмо. I r--- a l-----. +
Јас читам една книга. I r--- a b---. +
   
Јас читам. I r---. +
Ти читаш. Yo- r---. +
Тој чита. He r----. +
   
Јас пишувам. I w----. +
Јас пишувам една буква. I w---- a l----- (c--------). +
Јас пишувам еден збор. I w---- a w---. +
   
Јас пишувам една реченица. I w---- a s-------. +
Јас пишувам едно писмо. I w---- a l-----. +
Јас пишувам една книга. I w---- a b---. +
   
Јас пишувам. I w----. +
Ти пишуваш. Yo- w----. +
Тој пишува. He w-----. +