македонски » англиски UK   Во банка


60 [шеесет]

Во банка

-

+ 60 [sixty]

+ At the bank

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Би сакал / сакала да отворам една сметка. I w---- l--- t- o--- a- a------. +
Еве го мојот пасош. He-- i- m- p-------. +
А ова е мојата адреса. An- h--- i- m- a------. +
   
Би сакал / сакала да уплатам пари на мојата сметка. I w--- t- d------ m---- i- m- a------. +
Би сакал / сакала да подигнам пари од мојата сметка. I w--- t- w------- m---- f--- m- a------. +
Би сакал / сакала да земам извештај за сметката. I w--- t- p--- u- t-- b--- s---------. +
   
Би сакал / сакала да исплатам еден патнички чек. I w--- t- c--- a t---------- c----- / t--------- c---- (a-.). +
Колку се високи таксите? Wh-- a-- t-- f---? +
Каде морам да потпишам? Wh--- s----- I s---? +
   
Очекувам уплата од Германија. I’- e-------- a t------- f--- G------. +
Еве го бројот на мојата сметка. He-- i- m- a------ n-----. +
Дали се пристигнати парите? Ha- t-- m---- a------? +
   
Би сакал / сакала да ги променам овие пари. I w--- t- c----- m----. +
Ми требаат US – долари. (американски долари). I n--- U---------. +
Ве молам, дадете ми мали банкноти. Co--- y-- p----- g--- m- s---- n---- / b---- (a-.)? +
   
Има ли овде банкомат? Is t---- a c-------- / a- A-- (a-.)? +
Колкава сума може да се подигне? Ho- m--- m---- c-- o-- w-------? +
Која кредитна картичка може да се користи? Wh--- c----- c---- c-- o-- u--? +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295