македонски » англиски UK   Редни броеви


61 [шеесет и еден]

Редни броеви

-

+ 61 [sixty-one]

+ Ordinal numbers

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Првиот месец е јануари. Th- f---- m---- i- J------. +
Вториот месец е февруари. Th- s----- m---- i- F-------. +
Третиот месец е март. Th- t---- m---- i- M----. +
   
Четвртиот месец е април. Th- f----- m---- i- A----. +
Петтиот месец е мај. Th- f---- m---- i- M--. +
Шесттиот месец е јуни. Th- s---- m---- i- J---. +
   
Шест месеци се половина година. Si- m----- m--- h--- a y---. +
јануари, февруари, март Ja------ F-------- M----, +
април, мај, јуни. Ap---- M-- a-- J---. +
   
Седмиот месец е јули. Th- s------ m---- i- J---. +
Осмиот месец е август. Th- e----- m---- i- A-----. +
Деветтиот месец е септември. Th- n---- m---- i- S--------. +
   
Десеттиот месец е октомври. Th- t---- m---- i- O------. +
Единаесеттиот месец е ноември. Th- e------- m---- i- N-------. +
Дванаесеттиот месец е декември. Th- t------ m---- i- D-------. +
   
Дванаесет месеци се една година. Tw---- m----- m--- a y---. +
јули, август, септември, Ju--- A------ S--------, +
октомври, ноември, декември. Oc------ N------- a-- D-------. +