македонски » англиски UK   Поставување прашања 1


62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

+ 62 [sixty-two]

+ Asking questions 1

62 [шеесет и два]

Поставување прашања 1

-

62 [sixty-two]

Asking questions 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
учи to l---n +
Учат ли учениците многу? Do t-- s------- l---- a l--? +
Не, тие учат малку. No- t--- l---- a l-----. +
   
прашува to a-k +
Го прашувате ли често наставникот? Do y-- o---- a-- t-- t------ q--------? +
Не, јас не го прашувам често. No- I d---- a-- h-- q-------- o----. +
   
одговара to r---y +
Одговорете молам. Pl---- r----. +
Јас одговарам. I r----. +
   
работи to w--k +
Работи ли тој сега? Is h- w------ r---- n--? +
Да, тој работи сега. Ye-- h- i- w------ r---- n--. +
   
доаѓа to c--e +
Ќе дојдете? Ar- y-- c-----? +
Да, ќе дојдеме веднаш. Ye-- w- a-- c----- s---. +
   
живее to l--e +
Живеете ли во Берлин? Do y-- l--- i- B-----? +
Да, јас живеам во Берлин. Ye-- I l--- i- B-----. +