македонски » англиски UK   Поставување прашања 2


63 [шеесет и три]

Поставување прашања 2

-

+ 63 [sixty-three]

+ Asking questions 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Јас имам хоби. I h--- a h----. +
Јас играм тенис. I p--- t-----. +
Каде има игралиште за тенис? Wh--- i- t-- t----- c----? +
   
Имаш ли хоби? Do y-- h--- a h----? +
Јас играм фудбал. I p--- f------- / s----- (a-.). +
Каде има фудбалско игралиште? Wh--- i- t-- f------- / s----- (a-.) f----? +
   
Ме боли раката. My a-- h----. +
Ме боли стопалото и раката исто така. My f--- a-- h--- a--- h---. +
Каде има доктор? Is t---- a d-----? +
   
Јас имам автомобил. I h--- a c-- / a- a---------. +
Јас исто така имам и мотор. I a--- h--- a m---------. +
Каде има паркиралиште? Wh--- c---- I p---? +
   
Јас имам пуловер. I h--- a s------. +
Јас исто така имам јакна и едни фармерки. I a--- h--- a j----- a-- a p--- o- j----. +
Каде има машина за перење алишта? Wh--- i- t-- w------ m------? +
   
Јас имам чинија. I h--- a p----. +
Јас имам нож, вилушка и лажица. I h--- a k----- a f--- a-- a s----. +
Каде се солта и биберот? Wh--- i- t-- s--- a-- p-----? +