македонски » англиски UK   Негирање 1


64 [шеесет и четири]

Негирање 1

-

+ 64 [sixty-four]

+ Negation 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Јас не го разбирам зборот. I d---- u--------- t-- w---. +
Јас не ја разбирам реченицата. I d---- u--------- t-- s-------. +
Јас не го разбирам значењето. I d---- u--------- t-- m------. +
   
наставник / учител th- t-----r +
Го разбирате ли наставникот? Do y-- u--------- t-- t------? +
Да, јас го разбирам добро. Ye-- I u--------- h-- w---. +
   
наставничка / учителка th- t-----r +
Ја разбирате ли наставничката? Do y-- u--------- t-- t------? +
Да, јас ја разбирам добро. Ye-- I u--------- h-- w---. +
   
луѓе th- p----e +
Ги разбирате ли луѓето? Do y-- u--------- t-- p-----? +
Не, јас не ги разбирам сосема добро. No- I d---- u--------- t--- s- w---. +
   
пријателка th- g--------d +
Имате ли пријателка? Do y-- h--- a g---------? +
Да, имам. Ye-- I d-. +
   
ќерка th- d------r +
Имате ли ќерка? Do y-- h--- a d-------? +
Не, јас немам ќерка. No- I d----. +