македонски » англиски UK   Негирање 2


65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sixty-five]

Negation 2

65 [шеесет и пет]

Негирање 2

-

65 [sixty-five]

Negation 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
Скап ли е прстенот? Is t-- r--- e--------?
Не, тој чини само сто евра. No- i- c---- o--- o-- h------ E----.
Но јас имам само педесет. Bu- I h--- o--- f----.
   
Готов / готова ли си веќе? Ar- y-- f-------?
Не, сеуште не сум. No- n-- y--.
Но веднаш ќе бидам готов / готова. Bu- I--- b- f------- s---.
   
Сакаш ли уште супа? Do y-- w--- s--- m--- s---?
Не, не сакам повеќе. No- I d---- w--- a------.
Но сакам уште еден сладолед. Bu- a------ i-- c----.
   
Живееш ли веќе долго овде? Ha-- y-- l---- h--- l---?
Не, штотуку еден месец. No- o--- f-- a m----.
Но познавам веќе многу луѓе. Bu- I a------ k--- a l-- o- p-----.
   
Патуваш ли утре накај дома? Ar- y-- d------ h--- t-------?
Не, дури за викендот. No- o--- o- t-- w------.
Но се враќам веќе во недела. Bu- I w--- b- b--- o- S-----.
   
Дали твојата ќерка е веќе возрасна? Is y--- d------- a- a----?
Не, таа е штотуку седумнаесет. No- s-- i- o--- s--------.
Но таа веќе има дечко. Bu- s-- a------ h-- a b--------.