македонски » англиски UK   Присвојни заменки 1


66 [шеесет и шест]

Присвојни заменки 1

-

+ 66 [sixty-six]

+ Possessive pronouns 1

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
јас – мој I – my +
Неможам да го најдам мојот / својот клуч. I c---- f--- m- k--. +
Неможам да го најдам мојот / својот возен билет. I c---- f--- m- t-----. +
   
ти – твој yo- – y--r +
Го најде ли твојот / својот клуч? Ha-- y-- f---- y--- k--? +
Го најде ли твојот / својот возен билет? Ha-- y-- f---- y--- t-----? +
   
тој – негов he – h-s +
Знаеш ли каде е неговиот клуч? Do y-- k--- w---- h-- k-- i-? +
Знаеш ли каде е неговиот возен билет? Do y-- k--- w---- h-- t----- i-? +
   
таа – нејзин sh- – h-r +
Нејзините пари ги нема. He- m---- i- g---. +
А и нејзината кредитна картичка ја нема. An- h-- c----- c--- i- a--- g---. +
   
ние – наш we – o-r +
Нашиот дедо е болен. Ou- g---------- i- i--. +
Нашата баба е здрава. Ou- g---------- i- h------. +
   
вие – ваш yo- – y--r +
Деца, каде е вашиот татко? Ch------- w---- i- y--- f-----? +
Деца, каде е вашата мајка? Ch------- w---- i- y--- m-----? +
   
Warning: Trying to access array offset on value of type bool in /customers/0/c/2/50languages.com/httpd.www/common/languages.php on line 295