македонски » англиски UK   Присвојни заменки 2


67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [sixty-seven]

Possessive pronouns 2

67 [шеесет и седум]

Присвојни заменки 2

-

67 [sixty-seven]

Possessive pronouns 2

Кликнете за да го видите текстот:   
македонскиEnglish UK
очила th- g-----s
Тој ги заборави своите очила. He h-- f-------- h-- g------.
Каде се неговите очила? Wh--- h-- h- l--- h-- g------?
   
часовник th- c---k
Неговиот часовник е расипан. Hi- c---- i---- w------.
Часовникот е закачен на ѕидот. Th- c---- h---- o- t-- w---.
   
пасош th- p------t
Тој го загуби својот пасош. He h-- l--- h-- p-------.
Каде е неговиот пасош? Wh--- i- h-- p------- t---?
   
тие – нивен th-- – t---r
Децата не можат да ги најдат своите родители. Th- c------- c----- f--- t---- p------.
Ама еве ги доаѓаат нивните родители! He-- c--- t---- p------!
   
Вие – Ваш yo- – y--r
Какво беше Вашето патување, господине Милер? Ho- w-- y--- t---- M-. M-----?
Каде е Вашата сопруга, господине Милер? Wh--- i- y--- w---- M-. M-----?
   
Вие – Ваш yo- – y--r
Какво беше Вашето патување, госпоѓо Шмит? Ho- w-- y--- t---- M--. S----?
Каде е Вашиот сопруг, госпоѓо Шмит? Wh--- i- y--- h------- M--. S----?